Vi kan, derfor bør vi!

 

Er Venstre til højre ? Er højre en farve ? Er farve en retning?  gul ? blårød?  Er konflikt negativt ? Er en aftale ikke noget godt? Nej!   Er du nu forvirret?

Vi er fandme forvirret, og hvem kan undgå det ? Meget få vil jeg påstå.

Hvordan kan jeg komme igennem? Jeg har så meget på hjertet, at det er ved at sprænges. Jeg ved at Danmark hovedsageligt består af omsorgfulde mennesker, som vægter demokratisk ret, ligeværd, fællesskaber og ytringsfrihed, højt.

Når jeg ved det. Gør det mig trist, at erkende, at en stor del af befolkningen ikke kan begribe, den ulighed der vokser i vores land. Er det et overlevelses instinkt vi har. Et relæ der slår fra, når vores hjernekapacitet når overbelastning. Vores hjerner bliver konstant tæppebombet med indtryk, i en højere hastighed. Jeg forstår det godt; jeg forstår godt hvorfor rigtig mange mennesker ikke orker at leve op til deres demokratiske ret.

Jeg hentyder ikke til den time, hver fjerde år vi slæber os ned til “skrifteboksen” foran vores hellige demokratiske skrifte, som har ca. samme længde, vi bruger på lokummet. Så kan vi leve videre, og føle os som rene og fromme demokrater i 4 år mere. Det kan vi iøvrigt, også godt føle os. Fordi vi har signeret, det hellige skrifte med et kryds.  “Jeg har sat mit kryds”, siger vi med et selv fedt smil på læben, “har du”?  Anonymt, jeg behøver ikke engang, at  argumentere min holdning. Sikker sejr til mit selvværd, jeg har gjort mit!

Med den Demokratiske ret, mener jeg vi er forbandede forpligtet til, at sætte os godt og grundigt ind i det vi stemmer på. Det gør vi ikke, hvis vi skifter politisk fløj pga. utilfredshed med den nuværende regering. Politiske fløje handler ikke kun om hvem, der i en given situation er bedst til at løse situationen, men hvordan vi gør det. Altså hvilket menneskesyn, man vælger at løse situationen med.

Politiske fløje handler om ideologier, de fleste partier er forankret i en ideologi, menneske og samfundssyn. (http://da.wikipedia.org/wiki/Ideologi) . Man skifter ikke sine værdier fordi, at regeringen ikke gør det godt nok.

Har vi fuldstændig glemt, at vi kan ændre fællesskabet, ved engagement. Vi skal ikke sprænge det vi har, men ændre det indefra. Vi kan præge det vi har, ved deltagelse.

Er vores ambassadører, ikke stærke nok. Så må vi udskifte dem. Ikke ved at stemme anderledes ideologisk og derved rive det hele ned. Men bygge noget andet op i det fællesskab, vi er medlem af eller stemmer på.

Når vi er skuffet over at millionærskatten røg i vasken, at bankerne slipper for nemt, eller finansministeren skal holde tommelfingeren væk fra lønforhandlinger. Så skal vi da ikke skifte vores ideologi ud, men styrke den indefra ved deltagelse. Måske ikke partipolitisk, men fløj politisk.

Hvis vi er utilfredse med fagforeningen. Må vi ikke pr. automatik skifte vores demokrati og sammenhold ud, med en indmelding hos  en gul “forretning”. Det er et faktum, at de gule ikke er demokratisk styret og sammenhold er umuligt, da de bla. ikke operere med konfliktretten. Vi skal blive i vores sammenhold og fællesskaber og ændre dem indefra, hvis vi er utilfredse. Det er hårdt og det kræver mod. Det slider. Det gør det også, at grave i haven, men man sover godt om natten.

Til sidst mine dejlige medmennesker mener jeg ikke, vi i Danmark er blevet mere egoistiske. Vi har 60% som stemmer på højrefløjen incl. Det Radikale venstre. Samtidigt har vi et kæmpe frafald i fagforeningerne. Jeg tror bare, at vi har glemt, at vi skal deltage for, at kunne ændre, at handling skaber forvandling. Ikke kun den handling hver 4 år, hvor vi signerer med et kryds. Baseret på overskrifts bombardementerne i valgtider.

Vi søger fællesskaber mange steder, det er positivt. Vi må bare ikke glemme nogle af de vigtigste. Det er de for værdifulde til. Vi skal tage hinanden i hånden og gå samlet ud af krisen. Sætte dagsordner. Husk der er 179 udmærkede akut jobs, at få i folketinget. Hvis din overbevisning deles af flertallet. Det du skal gøre, er at kæfte op og blive hørt, Jeg syntes Arbejderpartiet lyder godt 😉

God vind i 2013.

Det bliver til hvad, vi gør det til.

Kh Sebastian Pettersson

Kommentarer