Umenneskelig pensionsalder

Benjamin Rask Pedersen og jeg Heidi Møller Madsen har i dag den 05/05 2015 haft dette læserbrev i Information.

Vi mener nemlig, det er umenneskeligt, at vi og andre faggrupper med hårdt fysisk og psykisk arbejde skal blive på arbejdsmarkedet indtil vi er 73.

Vi ender med at pleje borgere, som lever længere end os, mens vi selv kommer gående med vores rollator ned ad plejehjemsganen.”

 

Umenneskelig pensionsalder

Benjamin Rask Pedersen og Heidi Møller Madsen, Sønderborg

I sidste måned sagde økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), at vi er nødt til at hæve pensionsalderen. Vi er dog nogle faggrupper på det danske arbejdsmarked, som har et hårdt fysisk arbejde. For at vi kan få et godt liv, kan vi ikke arbejde, til vi er 68 eller – som i vores årgangs tilfælde – til vi er 73.

Vi er henholdsvis 26 og 30 år og begge uddannede social- og sundhedsassistenter. Vi kan allerede nu mærke de ømme skuldre og de nedslidte knæ, som låser sig fast, når vi sidder på hug for at hjælpe Minna med støttestrømperne. Forestil jer så, at vi som 72-årige skal hjælpe Ida på 70 år med hendes støttestrømper. Ned på hug flere gange dagligt og i travle perioder have 35-50 besøg i løbet af en otte timers vagt. Vi skal stå model til hårdt fysisk og psykisk arbejde og måske endda trusler og vold. Det holder ingen til i længden. Vi ender med at pleje borgere, som lever længere end os, mens vi selv kommer gående med vores rollator ned ad plejehjemsgangen.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er kommet med en statistik, som viser, at gennemsnitslevealderen er 84 år for overklassekvinden og 72 år for den kortuddannede mand. Vi mener, at vi skal have et pensionssystem, hvor antal år på arbejdsmarkedet samt den fysiske og psykiske belastning skal være afgørende for, hvornår man kan træde tilbage. Det mener vi er mest fair og menneskeligt værdigt.

http://www.information.dk/532155

Kommentarer