Stop akademiseringen af erhvervsuddannelserne

Et karakter krav på 02 i både dansk og matematik, fra 9 fra folkeskolens afgangseksamen, når du skal ind på en erhvervsuddannelse.

Princippet om at du skal være dygtig til både dansk og matematik kan jeg sagtens følge.

Men problemet er at man, f.eks. ikke har behov for at vide hvordan man analysere et digt eller et af HC Andersens eventyr. Det er ikke noget der gør dig bedre til at man som tømrer skal lave et nyt tag. Eller når vvs`eren skal sætte et wc op.

Det de 179 mennesker på Christiansborg, ministeriene, embedsværket og en hel masser andre akademikere og bogligt uddannet mennesker ikke har forstået er, at det man lære på en erhvervsuddannelse ikke er noget man lære ved at læse i en bog, som jo er den måde man underviser på i folkeskolen. Hvilket er et kæmpe problem, for formålet med fokeskolen er ikke at man skal uddanne folk til gymnasiet, men ungdomsuddannelserne generelt. Og det gør man ikke som det er nu. Man kan heller ikke finde en bog på biblioteket, der lære dig hvordan man cykler.

Det lære man ved at ens forældre render efter en med et kosteskaft, der er bundet fast til cykelstellet. Ind til du har lært at holde balancen.

Da vi begyndte og få karakter tilbage i min folkeskoletid var det ikke unormalt at jeg fik 00 og 02 for de dansk opgave jeg lavede.

Efter at være startet på tømrernes grundforløb steg mine karaktere et godt stykke, hvor det ikke var unormalt at jeg fik 7 og 10 taller. Fordi jeg fik dårlige karaktere i dansk i folkeskolen betyder ikke at jeg ikke kan læse og stave det kan jeg sagtens, jeg elsker at læse.

40% af dem der fik deres svendebrev i 2013 havde ikke bestået dansk ved folkeskolen afgangseksame.

Det er 40% af de håndværkere der fik deres svendebreve i 2013, vi ville have tabt på gulvet hvis vi havde kørt efter den nye reform på erhvervskoleområdet. For at sætte det lidt mere i perspektiv, ifølge cevea, kommer vi til i 2020, at mangle 30.000 faglærte håndværkere

Hvem skal bygge vores huse og sørger for vores biler kan køre i fremtiden. Hvis vi har 30.000 faglærte forlidt ?

 

Kommentarer