Skatte lettelser nej tak!

seniors-1505938_1920

Regeringens 2025 plan handler blandt andet om skattelettelser, mens alt for mange basale punkter i vores velfærdssamfund er under pres!

Min seje farmor, klar på at banke mig i Tekken.

For et halvt år siden havde jeg været til et møde i Kolding, på vej hjem til Sønderborg tog jeg ind forbi Haderslev for at besøge min farmor.

Det var dog ikke min seje farmor som tog i mod mig, det var hendes overbo som lige havde været ude og handle ind for hende, jeg blev dybt chokeret, hvad skete der!?
Hvor var min seje farmor som plejede at gå ture med mig, som plejede at fortælle mig historier, eller min seje farmor som altid var klar på at banke mig i tekken på PlayStation.

Hun var sengeliggende, nogle dage inden jeg kom for at besøge hende var hun væltet og brækket sit bækken.
Hun skammede sig over at være nødsaget til at have hjemmehjælp og bedte mig faktisk lade hver med at fortælle resten af familien om at hun var sengeliggende da hun så gerne ville klare sig selv.

Hun fortalte mig om den behandling hun fik ved hjemmehjælperne, hun var glad for de unge damer der kom og hjalp hende, men hun var bedrøvet over den korte tid de havde til at hjælpe hende.
På grund af den korte tid hjemmehjælperen havde hos hende valgte hun at sige hun selv kunne klare at bade sig. Men det kunne hun altså ikke! Hun havde fået sin overbo til at købe en masse vådservietter til hende som hun så brugte til at vaske sig med. Bare for at gøre det klart, så er det ikke et bad. Det kan ikke passe at vores ældre ikke kan få en bedre behandlingen end det!

 

Hjemmehjælperen, vores samtale endte i tåre.

For et år siden var jeg på et kursus, hvor en af deltagerne var social og sundheds assistent.
Hun fortalte mig om problemet med ikke at have tid nok hos borgerne og netop problematikken som jeg så oplevede et halvt år senere med min egen farmor.
Det var noget der gik hende meget på og egentlig stressede hende.

Vores samtale endte i tåre efter vi havde snakket om hvor forfærdelige forhold der både er for borgeren og for social og sundheds assistenten, der hvor det virkelig blev følsomt var da hun fortale mig at hun ikke engang kunne få råd til et ekstra barn som hun gik og drømte om, fordi at selv om hendes arbejde allerede var utroligt stresset fordi man er under et tidspres fordi hun kun må bruge så lidt tid hos den enkelte borger, så kunne hun ikke få mere end 30 timers arbejde i ugen, hvilket gjorde, at det allerede alt for lavt betalte arbejde, gjorde at hun ikke kunne få det familie liv hun ønskede.

 

Skatte lettelser nej tak!

Regeringen er nu kommet med deres 2025 plan, og det som jeg bed mig mærke i til at starte med var skatte lettelser.

Det er fuldstændig grotesk at snakke skatte lettelser når vi har så mange steder der halter så meget i kvaliteten. Især når planen er at lave skatte lettelser ud fra reformer som de kalder uspecificeret, altså noget de endnu ikke har lavet.

Mit budskab er derfor klart!  drop skatte lettelser og brug nu vores velfærdspenge på vore velfærd!

Kommentarer