skal vi nu til at skide i en spand

Ofte oplever vi på de mindre byggepladser landet over at der ikke stilles de ”fornødne arbejdsmiljømæssige foranstaltninger” til rådighed, altså det vi normalt kalder for en skurvogn. I en skurvogn er der eksempelvis et toilet. Og hvis det pludselig mangler står man af og til i lort til halsen.

Vi var på en plads sidste vinter, hvor vi gik og murede udenfor, ham der rendte indenfor, flisemureren Dan, havde følt sig nødsaget til at finde en gammel spand og en rulle papir ude fra bilen. Det er bare ikke alle steder man har en tankstation rundt om hjørnet.

Sådan noget skal bare ikke komme til at ske i år 2015. Det er uhumsk og brutalt at der ikke stilles det til rådighed som der skal, og at man ikke kan vaske sine fingre efter et toiletbesøg.

Da mester blev konfronteret med problematikken fra svenden og min side, fik vi det svar at han havde brokket sig til det typehusfirma vi murer for, og fortalt at det ikke var godt nok, og at det i øvrigt var hovedentreprenørens ansvar at stille skurforhold til rådighed.

 

Det kan ikke passe at vi ikke kan have et sted at skifte tøj på arbejdspladsen, et sted at gå på toilettet og et sted at spise vores mad. det er da klart at folk ikke vælger uddannelser hvor forholdene man arbejder under er decideret uhumske. for hvis jeg vidste sådan noget havde jeg også valgt et tilfældigt gymnasium. Kræv jeres ret svende og lærlinge og lad være med at være skide i bukserne.

Kommentarer