Skal der lig på bordet Claus Hjort ?

 

Claus Hjort skal der helt seriøst lig på bordet før du forstår det? At det er hul i hovedet at spare på arbejdstilsynet.

Den sidste plads jeg gik på som tømrer, havde der været 2 dødsulykker og 57 anmeldte arbejdsulykker. Er mine kollegaers og mit liv ikke vigtigt for dig?

For de fleste håndværksvirksomheder, er det snarer reglen end undtagelsen. At de spare på både værnemidler, hjælpemidler og den generelle sikkerhed. Planlægningen og udførelsen af den næste opgave er nærmest ikke eksisterende. Og tid til at indrette den nye byggeplads, ordentligt er der ikke. Det skaber altså mange farlige situationer og nogle situationer hvor det slider unødigt på kroppen.

Jeg har i hvert fald en niece, på et par uger. Jeg gerne vil se igen, vis liv jeg gerne vil være en del af. Og på et tidspunkt kunne tage hende med hen på legepladsen, uden at skulle spise et par smertestillende piller først.

Flertallet af folketinget vil jo gerne have vi bliver længere på arbejdsmarkedet. Vi vil jo også gerne selv blive længst mulig tid, på arbejdsmarkedet. Men det er helt essentielt for mig, at man ikke bliver slidt ned af sit arbejde. Det betyder jo så også at der skal investeres i sikkerheden på vores arbejdspladser.

Du og resten af regering må jo have en interesse i at vi ikke bliver lang tids sygemeldte af at gå på arbejde. Sådan rent økonomisk set for vores samfund. Hvis man ikke kan gå på arbejde og betale skat, og i stedet ligge syg på hospitalet.

Min drøm for fremtidens håndværkere er i hvert fald, at de ikke ligesom mig har ondt i ryggen i en alder af 23.
Og hvis man så skal arbejde til man er 68 år, er det godt nok et langt arbejdsliv.

 

 

Dette indlæg er også sendt til fagbladet “fuldt fart frem” den 17 nov. 2015

Kommentarer