Post Danmark tørrer lorten af på de ansatte

Post Danmark har i de sidste mange år været hårdt ramt økonomisk, fordi der ikke er så mange der skriver breve længere. Det kan man mene, hvad man vil om, men at de høje herrer i Post Danmark vælger at lade det gå udover de ansatte er skide uretfærdigt. I år 2015 begyndte jeg på en uddannelse, og på det ene år jeg var væk fra posterhvervet, havde de gjort ruterne længere og længere, så når jeg i 2014 kunne nå hele min rute færdig, så kunne jeg i 2016 kun nå halvdelen på 9½ time uden pauser i højt tempo. Dagen efter kom det overskydende fra dagen før med i dagens rute.

På den måde har Post Danmark gjort det muligt at få deres ansatte til at presse dem selv og arbejde over tid. Hvis man har en rute der er uopnåelig, så vil det at holde sin pause bare medføre, at personen der skal køre ruten dagen efter skal have ekstra meget post. Det er indlysende at dette stunt medfører en masse arbejdsrelateret stress i postvæsenet. På to uger tabte jeg fem kilo og sov 11 timer om natten for at klare presset, så jeg vidste godt, at postarbejdet ikke var holdbart for min krop. At møde ind efter 11 timers søvn, og derefter have en 9½ timers arbejdsdag efterlader heller ikke meget fritid, så jeg begyndte selvfølgelig at søge nyt arbejde. Det bryder de høje herrer sig dog ikke om, og jeg fik heller ikke lov til at opsige mit arbejde uden et par trusler.

“Vi virksomheder snakker sammen; tror du ikke det her får konsekvenser for dit fremtidige virke?” 

Det fik jeg at vide af min chef, da jeg opsagde min stilling hos postvæsenet, fordi jeg havde fået et andet jobtilbud. De mente at jeg var illoyal over for Post Danmark og “skide uretfærdig”, som den ene leder sagde. Hvis jeg ikke havde karrieredrømme indenfor Post Danmark, så skulle jeg slet ikke have søgt ind igen.

At jeg søgte arbejdet for at få mad på bordet, kunne de slet ikke forstå, og hvis de virkelig ønskede at jeg skulle få en karriere hos Post Danmark, så duer trusler i hvert fald ikke på motivationen. Når arbejdsgiveren står og skælder en ud for at forlade den synkende skude de kalder Post Danmark, og med den måde de behandler deres ansatte på, så undrer det mig, hvordan de stadig kan have den organisation kørende og hvor længe.

Kommentarer