Politikerne skal stoppe den blodige sparekniv på erhvervsskolerne fordi samfundet taber velstand

Det er næsten som om at arbejdslivet, ude i virksomhederne, er et parallelsamfund til vores uddannelser hvor udviklingen er gået i stå. Flere gange har der været besparelser på erhvervsskolerne, Så derfor er min efteruddannelse ikke i topform.
Det gamle skrammel der står rundt på de tekniske fagskoler er lysår bagud, i forhold til de nye højteknologiske maskiner, virksomhederne indkøber i dag. Gamle maskiner fra min læretid i 1990erne bliver stadig brugt og faglære underviser næsten på museet for oldtidsteknologi.
Faglærerne mangler efteruddannelse, og de mange sparekrav til skolerne, har været med til sende deres viden i bund og arbejdspresset i top. Det er ikke ligefrem med til, at give en svend blod på tanden til at, påtage sig opgaven for at blive faglære på den teknisk skole i dagens Danmark. Det går også ud over vores lærlinge.

Når vores lærlinge kommer tilbage til virksomheden, efter skoleophold, er de ikke blevet de nye kloge hoveder, de kunne være. De har ikke lært en masse nye produktionsteknologier og derfor kan de ikke være med til at fjerne flere produktionsfejl i vores virksomhed.

Det er politikerne der må vågne op og kom ind i kampen for at styrke de unges muligheder for at kunne følge med udviklingen i verden og forbedre Danmarks fremtidsmuligheder ved at sende flere penge til erhvervsskolerne. Vi skal få udskiftet den gamle skrot bunke og komme tilbage i førertrøjen. Jeres besparelser på uddannelser har direkte været årsag til der ikke er økonomi til indkøb af nye højteknologiske robotter.

Konsekvenserne af jeres besparelser, bliver dårligere uddannelser og det fører igen til at dansk virksomheder taber ordre.

Vi kan nå at ændre udviklingen endnu og vi faglærte svende vil gerne blive ved med at tage ansvaret for lærlingene, men vi kan ikke blive ved med at holde dampen oppe på virksomhederne, uden grundig efteruddannelse og dygtige lærlinge i ny teknologi.

Jeg siger klart – Politiker kom i gang – tag ansvar og send de penge til erhvervsskolerne NU.

Kommentarer