Medmenneskelighed uanset hvilke pas man ejer

 

EU er et fællesskab, vi har med de andre EU lande. Et fælleskab betyder at vi også har krav og rettigheder udover vore egne grænser, og det samme gælder de andre EU borgere. Derfor har vi selvfølgelig pligt til at informere og oplyse om de rettigheder når der kommer udlands arbejdskraft op til vores land.

 

På Avisen.dk er der lagt en artikel ud hvor frugtavler Kristoffer Lollegaard fortæller at østeuropæere spørger ind til børnechecken med store smil, og Johnny Ulff Larsen direktør for Gartneri- land og skovbrugs arbejdsgivere udtaler “I første omgang er det lønnen, der trækker. Velfærdsydelserne er en ekstra bonus. De lærer det ret hurtigt,”

Artiklen forsætter med barselsloven for fædre, hvor reglerne ligeledes gælder for andre EU borgere, og at barslen på tages i hjemlandet, og ifølge Johnny Ulff Larsen ”Vi har flere udenlandsk klingende navne, der får færdreorlov. De er blevet mere opmærksomme på, at de kan få barsel og afholde den i hjemlandet. ”

 

Frugtavler Kristoffer Lollegaard slutter artiklen af med “Jeg vil nødigt lægge mig ud med hele Rumænien, men faktum er bare, at det er lettere at svindle med papirer i de østeuropæiske lande, end det er herhjemme. Jeg er bange for, at nogle kunne finde på at udnytte systemet,”

 

Efter denne artikel tænkte jeg, hvad var budskabet i denne artikel?

Hvis jeg nu kom til Tyskland og skulle arbejde, hvad var det første jeg ville gøre? Jeg ville spørge den arbejdsgiver jeg arbejdede for hvad mine rettigheder var, og jeg ville undersøge det inden afrejse. Ville der blive skrevet en artikel i en tysk avis om at en dansk kvinde spurgte om sine rettigheder? Det tror jeg bestemt ikke.

Jeg tror desværre at der ligger et skjult budskab i artiklen. At vi danskere skal være meget opmærksomme på, at østeuropæerne har samme rettigheder som os, og det er ”farligt”. Nu kommer de med 100km i timen og ripper vores pengekasse.

Der ligger ikke nogen menneskelighed i denne tænkegang, og heller ej en EU tænkegang. Selvfølgelig skal østeuropæerne oplyses og informeres om deres rettigheder, og ej ” noget de selv skal finde ud af tilfældigt”.

Vi er en del af et fælleskab – og ALLE skal være ligestillet, og en opfordring til de mennesker der har den anden tænkegang, det kunne jo være en arbejder kom derop for at arbejde og ikke ”udnytte systemet” !

Hvis vi er utilfredse med reglerne, må vi ændre dem politisk. Og ikke at holde det hemmeligt for nogen eller håbe vores udenlandske kolleger ikke spørger ind til det. Sådan fungere et demokrati og fællesskab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer