Kun 2 ting i denne verden er frivilligt.

Du skal have et job så du kan betale regninger, Du skal betale skat fordi regeringen siger (og fordi de er den rigtige ting at gøre), du skal se nyhederne klokken 19:00, du skal drikke kaffe for at kunne holde dig vågen til alt det førnævnte. Når man tænker over alt det staten og samfundet forventer og forlanger af os så er der ikke mange ting tilbage som er frivilligt. Det er dog 2 vigtige bastioner tilbage af det frie valg, 2 ting du selv frit kan vælge at gøre eller ikke at gøre.  Det ene er at pille næse og det andet er at tage lærlinge til anlægs projekter i milliard klassen.

Problemet er at Københavns kommune har gjort alt for meget af det første og alt for lidt af det sidste.
Som du sikkert har hørt så har det kæmpe metro byggeri i København kun 2 lærlinge ud af mange tusinde ansatte, og det er vel og mærket i en tid hvor vi er omkring 10.000 der ikke kan få læreplads, alene i København mangler omkring 1.200 elever en læreplads inden for bygge og anlæg, mange af dem som sikker ville have kunne fået en læreplads såfremt bare Frank og Co. Havde taget fingeren ud og været  socialt ansvarlige.
Nu er det også lidt for nemt at sidde som Aalborgenser  og revse Københavns kommune for at have sovet i timen så lidt ros skal de have.  Det jeg ville ”rose” hos Frank og hans kollegaer er at de ren og skær ung og uskyldig ja nærmest jomfru ren naivitet gjorde det frivilligt for firmaet at tage lærlinge ind til det store bygge projekt i håb om at de nok skulle være deres sociale ansvar bevidste… men nej endnu gang vidste et kæmpe firma med tusinde af ansatte og rige direktører at skide højt og helligt på hvad vi kender som retfærdighed, ansvarlig og social pligt opfyldelse og de gjorde det alt sammen helt frivilligt.

Kommentarer