Jeg overlevede på grund af SU

Den 19/3-15 kunne man læse, at Lars Løkkes personlige mening om SU til hjemmeboende var, at den skulle afskaffes. ”Og jeg har svært ved at se, hvorfor min søn, der går i HTX, skal have cafépenge” kunne man høre ham sige.

Hvis du Lars Løkke havde fjernet SU’en for hjemmeboende, da jeg startede på gymnasiet for ti år siden, havde jeg bestemt ikke været, hvor jeg er i dag. For mig og min familie betød SU’en alt. Min mor tjente ikke det store. Da hun nu ikke længere fik børnepenge, betalte jeg for at bo hjemme. Jeg tror ikke de 500kr slog fuldstændig til i min mors budget, men det var da en hjælp på vejen. Jeg har hørt mange fortælle, at de betaler for at bo hjemme. Der er faktisk nogen, der bruger SU’en på husleje, selvom det ifølge dig Lars Løkke åbenbart er meningen, de skal bruges på Cafe Latté og sandwich med vennerne.

Siden hen besluttede jeg at gå 2.G om og startede på et kostgymnasium. Det meste af min SU gik til at betale for skolen. I 3.G fortsatte jeg på gymnasiet, men flyttede i lejlighed med en veninde. Der var ikke meget til overs. Jeg var dog så ”heldig” gennem hele min uddannelse, at min far var død mange år tidligere. Så som 18 årig arvede jeg en sum penge. Dem brugte jeg på et kørekort, tre studieture og derudover supplerede jeg SU’en op med 1000 kr. om måneden. Som jeg husker det, gav det 1400 kr, der vel og mærket skulle bruges til mad, telefon/internet og tandlæge. Senere på min uddannelsesvej skulle jeg også betale studiebøger. Det varmede vældigt i den slunkne tegnebog, da jeg fik mig et studiejob.

Vi har opbygget et samfund, hvor selv et barn med ufaglærte forældre har mulighed for at få en uddannelse. I hvert fald hvis vi ser på det økonomisk. Hvis I vil fjerne SU’en betyder det at I udelukker en stor gruppe i at få en uddannelse, også opnår I i hvert fald ikke målet med at 95% skal have en ungdomsuddannelse.

Din søn og alle andre studerende, der ikke har prøvet at måtte betale for at bo hjemme, og får de fleste ting forærende af forældrene, kunne jo lade være med at tage imod SU’en. Vi er nogen, hvor det vil være katastrofalt, hvis SU’en for hjemmeboende blev afskaffet. Ja hvis SU’en i det hele taget blev fjernet.

Til sidst Lars Løkke, andre politikere og studerende med en guldske i røven. Det er simpelthen en hån mod os, at I ikke vil kalde SU’en for SU og bliver ved at snakke om, at der ikke er brug for den. Vi er rent faktisk nogen, der bruger SU’en til at overleve økonomisk på en uddannelse.

Kommentarer