I solidaritet med mine studerende kammerater.

Mange af dem der går gymnasiet i dag skulle gerne ende med at betale en hel slant til samfundets fælles kasse og ud af den kasse kommer en del af min pension nok (hvis jeg overlever så længe). Ud af samme kasse kommer deres SU både for de hjemmeboende og udeboende, her er det førstnævnte jeg ville snakke om.

Denne lille skrivelse er til regeringen, lige præcis den regering der nu snakker om at fjerne den hjemmeboende SU selvom selveste Hr. Morten Østergaard sagde, og jeg citere, ”SU´en er en kanonsucces, og vi har i regeringsgrundlaget gjort det helt klart: Vi vil ikke skære i SU´en” (22 december 2011 i politiken).  Godt nok er manden Radikal og derfor lidt ”flip flop” på nogle emner men en fjernelse af den hjemmeboende SU er direkte modsat af hvad manden sagde og derfor er det i min lille bog om livet… et såkaldt løftebrud.

Mange vil sikkert argumentere som man har gjort under tidligere regeringer at det ”bare er café penge” men det er simpelthen en generalisering hvor enhver fornuftig mand burde tænke ”Ej det kan det vel ikke være for dem alle sammen” for det er det nemlig ikke. Bevares der er nogle i dette land som sikkert kun bruger den hjemmeboende SU på smøger, damer, og fine skjorter, men det sjovt nok ikke dem den hjemmeboende SU er til for.  Den hjemmeboende SU er til for at dække de udgifter der følger med når man starter på en ungdomsuddannelse, specielt de akademiske,  der er lommeregner, bærbar/hæfter, studietur (og luk røven, den er så tæt på obligatorisk som noget bliver selvom de siger det modsatte), transport,  indpaknings papir og nogle bøger… og Listen kunne fortsætte længe endnu.  Fjerner man den hjemmeboende SU så indsnævre man mulighederne for uddannelse og det er slet ikke hensigtsmæssigt i en tid hvor man ønsker at 95% skal få en ungdoms uddannelse.

Kommentarer