Hvad vil Venstre?

10339429_10152942206356226_7851758146859340606_o

Før sommerferien da alt handlede om at kapre vores stemmer der kunne man gentagne gange hører om at vi skulle have nyt udstyr på erhvervsuddannelserne. Der skulle investeres i os! Nu har Claus Hjort i stedet præsenteret et finanslovsforslag hvor der godt nok kommer 150 millioner til nyt udstyr. Men der skal stadig spares 600 millioner på vores i uddannelser efterfølgende. Hvad vil venstre med fremtiden?
Industrien skriger efter kvalificeret arbejdskraft. Hvis vi fortsat vil have industriarbejdspladser til at flytte hjem til Danmark fremfor at flytte ud.

Skal vi uddannes billigst muligt? Eller uddannes bedst muligt og til den Industri der skriger efter kvalificeret arbejdskraft.

Det er pinligt at et parti der i den netop overståede valgkamp råbte så meget op om arbejdspladser. I deres første finanslovsforslag efter de har lavet en regering med sig selv laver et selvmål. Nogen gange kan man sætte spørgsmålstegn til hvor meget forståelse politikerne på Christiansborg har for hvad der skal til for at vi kan uddanne os kvalificeret nok til at konkurrere med den globale verden omkring os.

Min frygt er at vi uddanner os til et arbejdsmarked der ikke kommer til at mangle os som man ellers spår. Ene og alene fordi vores uddannelser på længere sigt ikke længere kan levere den kvalitet der skal til for at vi kan beholde vores job her i Danmark.

Mine spørgsmål til Regeringen er: Hvad vil i med fremtiden? Vil i have stærke danske Erhvervsuddannelser? Vil i have stærke Industriarbejdspladser? Eller vil i have gennemsnitlige erhvervsuddannelser, Gennemsnitlige industriarbejdspladser der langsomt tvinges ud af landet fordi vi ikke er uddannet godt nok.

Invester i vores uddannelser. Vi er det værd. Vi skaffer arbejdspladser til Danmark. Vi laver produkter der kan sælges til hele verden.

Jeg ønsker et klart svar fra Ellen Thrane Nørby og Claus Hjort Frederiksen, Fordi jeg ønsker ikke at uddanne mig til et arbejdsmarked i har sparet ud af Danmark . Valget er jeres i sidder med magten.

Kommentarer