Er min uddannelse en skraldespandsuddannelse?

Så brød forhandlingerne om en gymnasiereform sammen. De brød sammen, fordi politikerne på Christiansborg ikke kunne blive enige om, hvor svært det skal være at komme ind på sin uddannelse. Jeg synes grundlæggende, at en karaktermur uanset størrelse er en forfejlet tankegang. Men de borgerliges tilgang med et karakterkrav på mellem 4 og 7 er bare endnu et skridt i retningen af, at os på erhvervsuddannelserne går på en skraldespandsuddannelse.
Jeg mister mange kommende kammerater på teknisk skole på baggrund af 02 kravet på erhvervsuddannelserne. Jeg får en masse, der ikke vil være der med uddannelsespåkravet. Endnu flere, hvis man udelukker folk, der gerne vil gå på gymnasiet. Jeg bliver i forvejen set ned på. Folk synes, jeg går på en 2. rangs uddannelse. Det bliver ikke bedre med karakterkrav og uddannelsespålæg. Gider man virkelig Jens på EUD, som ikke gider være der, fordi han hellere ville have været på gymnasiet?

Debatten går på de sociale medier. I går diskuterede jeg karakterkrav med Merete Riisager fra Liberal Alliance. Hun kaldte mig nedladende, fordi jeg skrev, at erhvervsuddannelserne er blevet en skraldespandsuddannelse.
11130212_1632765850268920_3028118617510496390_n

Kære Merete Riisager, det er jer, der er nedladende, når i udelukker 40% af de kammerater, der hvert år får et svendebrev. Det er nemlig den del af dem, der får et svendebrev, der var blevet lukket ude med karaktermuren på 02. Det er je,r der er nedladende, når i med et karakterkrav på 7 til gymnasierne symboliserer, at de er mere værd. Det er politikerne på Christiansborg, der er nedladende, når de laver et uddannelspåkrav, der oversvømmer erhvervsskolerne med elever, der ikke har lyst til at være en del af vores fællesskab.

Jeg vil være ked af ikke at have de kammerater, jeg går sammen med, fordi de ikke lever op til et tal. Jeg er ked af at gå sammen med de kammerater, der ikke vil være der, for de tager opmærksomheden væk fra os, der gerne vil lære noget. Jeg er ked af at blive kaldt nedladende, fordi jeg skitserer den hverdag, jeg lever i. Jeg er træt af at være ked af politikernes manglende forståelse. Jeg vil gerne have respekt for, hvem jeg er, og hvad jeg laver!

Jeg er ikke nedladende, når jeg konstaterer de dårlige ting, der sker på erhvervsskolerne på grund af jeres elendige og uambitiøse politik. Jeg er stolt af min uddannelse og mit fag. Lad være med at være nedladende overfor min uddannelse ved at gøre den til en skraldespand.

Kære politikere ha noget respekt for erhvervsuddannelserne. Fjern uddannelsespåkravet og fjern karaktermuren om ungdomsuddannelserne, og lav et adgangskrav der gir mening! Ligestil ungdomsuddannelserne og stop med at tale os ned. Vi er alle lige meget værd. Hverken bedre eller dårligere. Vi er hinandens forudsætninger! Lad os alle være stolte af vores uddannelse, og hvem vi er.
Så i stedet for åndssvage krav, så gør EUD så god og eftertragtet, at folk vælger det af sig selv som første valg.

Kommentarer