Er det fornuftigt at 14.000 mister dagpengene i 2014, Thorning?

Helle Thorning-Schmidt i spørgetimen
Screendump fra ft.dk

Sidste år faldt 34.000 ud af dagpengesystemet, i år forventer man at 14.000 falder ud. I går, i folketingssalen, sagde vores statsminister Helle Thorning-Schmidt at dagpengesystemet er »ganske fornuftigt«. Det kan jeg ikke forstå, jeg synes det skal laves om hurtigst muligt.

Jeg har gået arbejdsløs 3 måneder nu og det er hårdere, og der er længere mellem jobbene, end sidst jeg var udenfor arbejdsmarkedet. Selvom jeg skriver masser af ansøgninger og også er blevet indkaldt til samtale er der stadig en snigende bekymring for fremtiden i baghovedet.
Fordelene ved at være arbejdsløs er få, man finder ud af at det faktisk kan lade sig gøre, at handle i fakta på kun fem minutter, at det er meget nemmere at få en ledig maskine i møntvaskeriet om formiddagen og i går opdagede jeg et nyt fjernsynsprogram.

Efter at have skrevet på en ansøgning hele morgenen åbnede jeg til frokost for Tv2-News lige som folketingets spørgetime startede. Folketingets spørgetime er en ny type debat, som de har indført i folketingssalen, hvor hver af partiernes ledere debatterer et aktuelt emne med statsministeren.

Ganske fornuftigt?
De borgerlige var meget interesserede i børnepengeregler men det der fangede min opmærksomhed, var da statsminister Helle Thorning-Schmidt blev spurgt af Johanne Schmidt-Nielsen, hvad hun synes om det nuværende dagpengesystem? Efter en lang udenomssnak, og ros af de forbedringer som Enhedslisten havde lavet sammen med regeringen, konstaterede Statsministeren at det nuværende dagpengesystem var »ganske fornuftigt«.
Jeg troede først jeg havde hørt forkert, men Helle Thorning-Schmidt gentog og slog fast at det nuværende dagpengesystem var »ganske fornuftigt«.

Jeg ved ikke hvilken virkelighed statsministeren lever i, men det er vist ikke den samme som den jeg lever i. Vi taler om det dagpengesystem som Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale vedtog før sidste valg og som halverede dagpengeperioden og fordoblede genoptjeningskravet. Det dagpengesystem som gjorde at næsten 34.000 mistede deres dagpenge i 2013 og som A-kassernes Samvirke forventer kommer til at koste 14.000 danskere deres dagpenge i år. Det system er ikke »ganske fornuftigt«, det er fuldstændig vanvittigt!

Dagpengereformen skal rulles tilbage
Det her er muligvis sagt før, men jeg siger det gerne igen: Der er ikke jobs til alle dem der er arbejdsløse, det ser ikke ud som om de kommer i den nærmeste fremtid og det er uretfærdigt at folk som har betalt til fællesskabet i mange år skal gå fra hus og hjem fordi de falder ud af dagpengene.
Dagpengereformen skal rulles tilbage – dét ville være »ganske fornuftigt«, Helle!

Kommentarer