Det er moderne slavehandel!

”Vi leverer, afhenter og udskifter medarbejdere.” Sådan lyder et af de mange tilbud om billig østeuropæisk arbejdskraft på hjemmesiden Arbejdsudleje.dk. Leveringstiden er 4 dage og de udlejes på timebasis til 88,- kr. i timen.

Jeg er én ud af tusindvis af lønarbejdere, der presses til lønnedgang og trusler om fyring, fordi stadigt flere virksomheder benytter sig af østarbejdere ansat på disse slavelignende vilkår.

Regeringen og de borgerlige partier prædiker, at lønarbejderne skal vise ansvarlighed ved at kræve minimale lønstigninger, for herved at forbedre konkurrenceevnen. Men den ensidige fokusering på lønkonkurrencen resulterer i den uundgåelige konsekvens, at stadigt flere arbejdsopgaver udføres på meget ringe vilkår.

Vi kommer ikke helskinnet gennem krisen ved at spare os ihjel. Resultaterne i Sydeuropa taler deres deres tydelige sprog. Hastigt stigende arbejdsløshed, særligt blandt unge har skabt stor social uro. En fortsættelse af den nuværende økonomiske politik vil unægtelig skabe grobund for samme tendenser herhjemme. Med stor skade tilfølge.

Regeringen har afsat 65 millioner til bekæmpelse af social dumpning. Men ønsker vi for alvor at vende skuden, så kræver det en langt større indsats.

Kommentarer