DSB’s geniale mediestunt

DSB’s geniale mediestunt

Mafiametoder?

Jeg sidder en stille aften med fødderne oppe på sofabordet efter en lang arbejdsdag, stadigvæk med min barnetro i god behold, om at de danske stats baner (DSB) er et ukorrupt og troværdig selskab. Her bliver jeg første gang rystet i den helt grundlæggende tro. Jeg bliver præsenteret for et indslag, som fortæller at der er dokumenter som beviser at DSB har betalt penge til et firma for at beskæftige en journalist, så han ikke kunne skrive kritiske artikler om DSB.

Det er jo himmelråbende at det kan ske i det danske samfund. Det minder mest af alt om mafiametoder. Men okay efter noget tid besinder jeg mig. Hvor slemt kan det være, når alt kommer til alt?

Direktøren for DSB kommer også på fjernsynet og lover bod og bedring.

Men som dagene går, ser jeg at mediecirkusset rigtig kommer i gang, og skandalen tager om sig, og så bliver virkelig travlt ved håndvasken for at fralægge sig et hvert ansvar eller kendskab til sagen fra alle sider.

Men her må jeg sgu tage hatten af for DSB og deres medierådgivere.

De tunge skyts bringes i spil mod medarbejderne

Et helt elementært spørgsmål der helt sikkert har været på toppen af deres dagsorden inde på direktionsgang i DSB. ”Hvordan får vi den her sag til at forsvinde?” 

For pludselig bryder der en anden og mindst lige så vigtig, hvis ikke vigtigere historie frem på fjernsynet, nemlig at DSB personalet får en tårnhøj løn for at skubbe en salgsvogn igennem toget, og for lige at krydre det hele lidt, fortæller DSB at de har haft et underskud på vognene på 1 mia. kr. over de sidste ti år. Der bliver min tro endnu engang udsat for endnu et overgreb. Det er så her, min voldsomme harme kommer op i mig. Ikke fordi de ansatte får den løn, de nu får, fordi den har de forhandlet sig frem til gennem overenskomst forhandlinger gennem tiderne. Men fandeme fordi det her er lykkes for ledelsen i DSB at flytte fokus fra deres egen lorte sag og over til en anden og mere aktuel sag, nemlig “alt for høje lønninger” i det danske samfund.
DSB har kørt det tunge skyts i stilling. Både når de skulle have indflydelse på Christiansborgs beslutninger og når de skal have deres medarbejdere ned med nakken. Men vi lønmodtagere har ikke råd til at købe os til indflydelse på samme måde. Heldigvis, har jeg lyst til at sige!

Kommentarer