Samme faglige tryghed?

Det Faglige Hus’s radioreklame er i min verden falsk markedsføring, og burde øjeblikkeligt tages af sendefladen. De lover nemlig – at du har den samme faglige tryghed, bare meget billigere. Med de nye overenskomster sikrede LO-fagforeningerne deres medlemmer en gennemsnitlig lønstigning på 5,9 procent.

Men Det Faglige Hus sikrede kun deres kunder 3,9 procent? Hvordan kan dette nogensinde blive samme faglige tryghed?
Det Faglige Hus gør deres medlemmer fattigere, imens bestyrelsen tjener en masse penge på deres fupforretning.

Det Faglige Hus’s forretningskoncept koster 69 kroner om måneden, altså 828 kroner om året. De rigtige fagforeninger ligger på ca. 450 kroner om måneden, altså 5.400 kroner om året. Er LO-fagforeningerne så de ekstra penge værd? Ja, for det ekstra kontingent går lige op med den lønstigning de har sikret deres medlemmer.

Til dit ekstra kontingent ligger også, at du er sikret meget bedre forhold, f.eks. gode arbejdsvilkår og retten samt løn under strejke. I Det Faglige Hus har man helt fra starten frasagt sig retten til at strejke, og dermed også muligheden for at sikre sig selv og kollegaer bedre vilkår. Man er også tilknyttet til et fag, hos Det Faglige Hus er man bare kunde uanset fag, og de har stort set ingen overenskomster, de har tit heller ikke styr på din ansættelseskontrakt, der i sidste ende kan koste dig dyrt.

Derudover koster Det Faglige Hus også først penge, rigtig mange penge, når man har brug for dem, hvorimod LO-fagforeningerne hjælper dig hele vejen fra Arbejdsretten og om nødvendigt helt op til Højesteret. De har også tit gruppelivsforsikring med i deres kontingent, det har Det Faglige Hus ikke, det tager de ekstra 50-100 kroner for om måneden.

Til Jyllandsposten sagde Hr. Johnny Nim – at deres overenskomst med KA, bliver helt på linje med den LO kan tilbyde. Endnu en usandhed. De gule ”fagforeninger” sikre dig ikke mere, end når brugtvognsforhandleren forsikre dig om, at bilen er en sportsmodel, og når du så har købt bilen, ligger en fodbold i bagruden.

Kvalitet, professionel hjælp og faglig tryghed koster, men til gengæld vinder man både på den økonomisk og faglige del på den lange bane – hver gang.

Kommentarer