Nu er kursen sat.

Bragt i Fyens Stiftstidende d 7/1-2014

Nytårsaften sad jeg spændt i sofaen, lyttede til Dronningens nytårstale, og ventede på om hun mon nævnte ‘Søens folk’. Som jeg sad der, med ørene rettet mod skærmen, kom chokket, hun nævnte håndværkeren. Jeg tog mig selv i, at sidde og smile. Og være en smule stolt over at Dronningen, havde nævnt mig, håndværkeren, i hendes nytårstale.

Hvis jeg stod og skulle vælge en uddannelse i dag, var det ikke sikkert, at jeg havde valgt et håndværksfag. Med den fokus, der er på gymnasiet, og på at så mange så muligt, skal have videregående uddannelse. Så havde jeg nok også valgt det i dag.
For når fokusset er så ensidigt, overser man nemt, at de faglige uddannelser, i høj grad giver samme muligheder for at videreuddanne sig.

Mange unge mennesker kommer til, at være som skibe uden kurs eller kompas. Da deres fokus, kun er rettet på en videregående uddannelse. De overser muligheden for at blive håndværkere.
Jeg er rigtig glad for, at min far opfordrede mig til at blive faglært først. For som han sagde; “Så har du altid noget at falde tilbage på. Men derved var han også med til at, afstikke den første kurs på min karriererejse.

Jeg valgte elektrikerfaget fordi at det var spændende og udfordrende, men i høj grad også, fordi det giver mig store muligheder for, at videreuddanne mig. Og da jeg var sytten, kunne jeg ikke se hvad jeg lavede som 50 årig, jeg kunne højst se 5-7 år ud i fremtiden. Det kan jeg stadigvæk kun, men nu er kursen sat.

Kommentarer