Når man tænker over tingene en ekstra gang.

I sidste uge var jeg i radio 24/7. Jeg var derinde fra morgenstunden for, at diskuterer rimeligheden i regeringens seneste udspil der skal hæve vores andres pension alder.
Jeg tror ikke det kommer bag på nogen, at jeg finder udspillet både urimeligt og asocialt. Urimeligt fordi en pensionsalder for mit vedkomne vil ende på 73 år. Og samtidig kan jeg på de mest optimistiske opgørelser over levealderen for de fag og ufaglærte konstatere, at jeg står til at blive 77 år gammel. Asocialt fordi de i regeringen påstår at vi da så bare kan blive tilbudt en førtidspension hvis vi bliver slidt ned. Asocialt fordi man uden den mindste skam i livet byder folk at skulle arbejdes indtil de skal køres fra arbejdspladsen og direkte ned i sygesengen.

Politikeren fra liberal alliance blev ved med at spørge hvor pengene til en rimelig pensionsalder skulle komme fra.
Og efter at både journalist og politikeren havde spurgt mig svarede jeg noget i retning af, at hvis alle startede med at betale den skat de skulle, og vi begyndte at jage folk der benyttede skattely ville vi nok få nemmere ved at finde de penge der skulle holde vores pensions alder nede. Journalisten var mildest talt ikke imponeret, og jeg skal være ærlig og sige, at jeg gik derfra med en følelse af at kunne have gjort det bedre. Det virkede lidt som et revolver argument.

Men så sad jeg idag, en lille uge efter på mit job og læste nyheder mens jeg afventede om vejrliget var til at mure i. Og der kan jeg læse, at en politiker har haft investeringer i skattely og vores vaccine fabrik er blevet solgt til en saudisk sheik der også holder sine aktiver i skattely. Det skal for en god ordens skyld siges at den givne politiker har solgt sine aktiver i skattelyet.

Og der slog det mig. Det er jo intet nyt over ovenstående. Det er fandme da for vildt at der ikke skal gå en uge uden man hører om foretagender der prøver at smøge sig udenom at bidrage til velfærden. Måske røg mit skattelys argument ud af som trold af en æske fordi det da er omsonst at vi snakker om at der ikke er råd til en værdig pension til folk der har arbejdet hele deres liv samtidig med at kapitalfonde, saudiske familie dynastier, kæmpe virksomheder og storbanker slår de vildeste krumspring for ikke at bidrage til at maskineriet holdes ved lige.

Måske var det argument desværre ikke så dårligt alligevel.

Kommentarer