Mads, du er da for klog til at tage en erhvervsuddannelse

 

Jeg kan tydelig huske den dag, hvor jeg fortalte min familie og venner, at jeg ville rykke teltpælene og flytte til den anden ende af landet, for at starte på grundforløbet til skibsmontør. Oprindeligt fulgte jeg med strømmen og tog en HF for at få en gymnasial uddannelse. Jeg tænkte aldrig rigtig over ,om jeg havde taget den rigtige uddannelse. Alle andre tog jo studentereksamen – så hvorfor skulle jeg dog ikke?

De reaktioner jeg fik fra mine omgivelser var noget i stil med ”Mads, du er da for klog til at nøjes med en erhvervsuddannelse”, ”Du får aldrig en læreplads” og ”Uddanner du dig ikke bare til arbejdsløshed?”. Men jeg var fast besluttet på, at det var det, jeg ville. Jeg tog afsted en kold søndag aften i januar måned til en by, hvor jeg aldrig havde sat mine ben før, og hvor jeg ikke kendte et eneste menneske. Fuld af forventning startede jeg på grundforløbet mandag morgen.

Fordommene passer simpelthen ikke! Du kan sagtens få en læreplads som skibsmontør, smed eller industritekniker. Med et svendebrev i hånden får du et godt fundament til at starte sit arbejdsliv med, hvor du vil få en masse fede jobmuligheder. Virksomhederne mangler dig!

At tage en erhvervsuddannelse stiller krav til dine kompetencer. Før jeg startede tænkte jeg også: ”Hvor svært kan det være at tage en håndværksuddannelse?” Jeg blev hurtigt klogere. Ofte må jeg være kreativ for at løse arbejdsopgaven. Hvor mange tænker for eksempel over, at man både skal kunne sin Pythagoras og Geometri for at bukke rør?

Nu hvor jeg har fået mit svendebrev er jeg både glad og stolt over mit valg. Med et svendebrev i hånden har jeg nu nogle efterspurgte kompetencer, og en masse muligheder for at få det arbejdsliv jeg ønsker.Også jobs som ligger langt fra min uddannelse.

Jeg er glad for, at jeg havde modet til at tage skridtet og tage en erhvervsuddannelse. Har du overvejet, om du er lige så modig?

Kommentarer