Kære Malermestre, kan vi bede om nogle flere lærepladser?

Jeg mener at flere lærepladser vil skabe højere faglighed 

og fjerne social dumping.

 

Åh december din iskolde kælling! Jeg kunne mærke den bidende kulde, helt ind i knoglerne. Men jeg vidste også at jeg blev nødt til at blive ved. Jeg havde printet et utal af ansøgninger til hele dagen, og begav mig afsted til et nyt firma på listen. Åh hvor irriterende! Nu kørte endnu en bil forbi i høj fart, og jeg fik selvfølgelig sjap is udover hele ansigtet. Jeg tørrede snasket væk fra ansigtet, fortsatte op til firmaet og fik snakket med endnu en malermester. De efterfølgende dage fik jeg utallige afslag på både e-mail, SMS og opkald. Men det mest demotiverende var nok alle de firmaer som slet ikke svarede tilbage – trods de havde ”lovet” det. Der skulle 68 ansøgninger til før jeg fik den læreplads jeg havde ønsket mig i flere måneder. Kan det virkelig passe, at man skal kæmpe så meget, for at få chancen for at fuldføre sin drømmeuddannelse?

Mit ønske og min drøm for fremtiden, vil være et Danmark med flere lærlinge som får et svendebrev inden for deres fag. De skal ose af faglig stolthed, så kvaliteten igen bliver løftet. Vi må gå mere aggressivt til værks hos mestrene! Vise dem at vejen frem i lyset, er med flere lærlinge i firmaerne. Få regeringen til at indse at uddannelse er lig med kvalitet.

Fremtiden ser meget dyster ud, hvis der ikke bliver handlet hurtigt. Hvis situationen med manglende lærepladser og faldende udlærte fortsætter, kommer vi til at mangle rigtig mange faglærte. Kan I høre mit nødråb? Der er skræmmende meget frafald på uddannelserne, bl.a. fordi det er virkelig demotiverende at skulle stå foran firma nummer 50 med en ansøgning og blive afskrevet inden man er trådt over dørkarmen.

Det er tid til at vække firmaerne, de har sovet til middag længe nok!

Kommentarer