Er vi vigtige nok Claus Hjort Frederiksen?

For fire måneder siden stod Claus Hjort Frederiksen på landsdækkende tv og sagde, at manglende faglig stolthed fra plejepersonalet bærer skylden for, at vi i Danmark har en ældrepleje med fejl. På vegne af FOA ungdom og som Social og sundhedsassistent er jeg meget uenig i dette. Og mest af alt kunne jeg ønske mig en finansminister, der turde se virkeligheden i øjnene.claushjort

http://www.dr.dk/nyheder/politik/valg2015/claus-hjort-hjemmehjaelpere-mangler-faglig-stolthed

Vi i FOA Ungdom har igennem de sidste måneder forgæves forsøgt at få Claus Hjort Frederiksen til at mødes med os. Vi har ønsket at forklare finansministeren, at det handler om tid og ressourcer og ikke om manglende faglighed hos personalet. Vi er nemlig stolte af vores fag, vi er stolte over, at vi er en del af andre menneskers hverdag og gør en forskel. Så når SOSU-assistenten Agnes holder din døende mor i hånden, gør hun det for at skabe tryghed, ro og værdighed ud fra hendes faglighed.

Til den henvendelse svarer hans sekretær: ”Finansminister Claus Hjort Frederiksen har bedt mig takke nej tak til jeres tilbud om at mødes”.

For os er det useriøst at en finansminister på landsdækkende tv på den ene side udtrykker en kæmpe utilfredshed med medarbejderne i ældreplejen. Men på den anden side ingen undersøgelser sætter i gang. Ikke ønsker at mødes med medarbejdere, der har et kendskab til området. Og samtidig vælger at spare penge i kommuneaftalen på 1,9 mia. Risikoen er, at de sparede penge kommer til at betyde en markant dårligere ældrepleje. Ikke på grund af manglende faglighed eller faglig stolthed fra medarbejderne. Men på grund af dårlige ressourcer.

Vi er mange, der løber stærkt hver dag for at skabe værdighed for de ældre. Claus Hjort Frederiksen – du gør bestemt ikke den opgave lettere.

 

Kommentarer