Elitens virkelighedsopfattelse er på skred

I debatten på DR2 tirsdag aften stod Susanne Bjerrehus og i al alvor sagde, at 152.000 kroner var småpenge. Hun fik tilmed sagt, at ”man skulle man lade være med at gå i små sko”. Tidligere har formanden for Venstre, Lars Løkke Rasmussen sagt i folketinget, at det kunne det næsten ikke betale sig at tage et arbejde for 2.000 ekstra om måneden. Det ville efter Løkkes opfattelse jo kun dække et par sko.

Jeg arbejder dagligt som elektriker. En stolt faglært uddannelse oftest med gode løn- og arbejdsforhold, man tillad mig alligevel at slå det fast for eliten: For mig og mine kollegaer betyder 152.000 kroner rigtig meget.

Det beløb, som Susanne Bjerrehus mener, er småpenge, der lige dækker en almindelig shoppingtur på Frederiksberg, er for mig og mine kollegaer en halv årsløn. Så det kan godt være, at det er småpenge for Bjerrehus og Venstres formand Lars Løkke, der ikke synes at have taget alvorlig bestik af sit overforbrug, men for mig og min kollegaer er beløbet, det som betaler vores regninger.

Og når Lars Løkke Rasmussen istemmer ved at øge Venstres arrogance og siger, at 2000 kroner ikke er en særlig stor gevinst ved at gå fra arbejdsløshed, og til at komme i arbejde, så må jeg bare fastslå, at 2000 kroner ville gøre en konkret forskel. Det kunne henover et år betyde 14 dages ferie i Thailand, en fjerdedel af den bil, vi lige har købt, eller et nyt køkken.

De 2000 kr. Lars Løkke Rasmussen snakker om, som om de var ligegyldige, det er de penge som giver os almindelige arbejdere, glæde i hverdagen. Det er de 2000 kr. der er med til at betale vores fodboldkontingent, turen på stadion med brormand og børnenes is på strandturen. Det er også de 2000 kr. der giver mulighed for at invitere kæresten på restaurant, eller invitere vennerne på grillmad hjemme i haven.

Som almindelig hårdt arbejdende dansker – eller hvad vi nu bliver kaldt af Christiansborg-politikerne – er det en fadæse at høre på de mange forskellige påstande, der kun er med til at understrege, at eliten ikke kender almindelige menneskers hverdag. Og når politikerne ikke kender, eller forstår vores hverdag. Hvordan kan de så forklare os, hvad ret og rimeligt er?

Kommentarer