Drop fagligheden- stå sammen på tværs!

Jeg mener at vi bør stå sammen alle faggrupper på tværs, og se ud over ens egen faglige stolthed. Det mener jeg fordi vi i 2015 skal forhandle overenskomst, men vi taber kampen, hvis ikke vi støtter hinanden..

Jeg var til et møde om overenskomst 2015 hvor der blev holdt et oplæg om hvordan man som fagbevægelse i mange år har talt om faglighed. Vi har ærlig talt fået tudet ørene fulde af emner, oplæg og debatter om faglig stolthed. Jeg har intet imod at man er faglig stolt, og at man er stolt af sit fag.

Tvært imod.

Men når det får den konsekvens at vi ikke længere kan se ud over egen faglighed og stolthed, så bliver jeg bekymret.

Bekymret for hvordan vi skal klare os igennem en forhandlingsproces, hvor chancerne for at blive behandlet ligesom lærerne er MEGET stor. Kommunernes Landsforening, vil bl.a. gå efter vores arbejdstidsregler. Det betyder at du fra den ene dag til den anden ikke ved om du har fri eller skal komme på arbejde.

Det giver kort sagt din arbejdsgiver fuldstændig frie hænder. Uanset om du er sygeplejerske, pædagogmedhjælper, pedel eller rengørings assistent, så har vi ALLE et arbejdstidsregelsæt, og det burde vi stå sammen om at kæmpe for.

Når jeg hører folk snakke om at ”gå på gaden” , at strejke, så er det disse meninger der kommer frem: ”Det kommer der alligevel ikke noget ud af”, ”vi får ikke mere i lønposen alligevel.”og ”det nytter ikke noget.”

Men det er det eneste våben vi har. Vi skal stå sammen og kæmpe for at bevare eller forbedre vores arbejdstidsregelsæt.

Et fælleskab af faglighed og stolthed er vigtigt, fordi det øger arbejdsglæden og man kan få nye sparringspartnere så man kan lære af hinandens erfaringer inden for samme fag. Det sætter jeg stor pris på. Det kan jeg bl.a. kan få hos min fagforening.

Men når man mødes med andre faggrupper og stiller forslag om projekter på tværs eller forslag til overenskomsten bliver der fnyst i krogene og talt ned om andres fag.

Hvorfor står vi ikke sammen, alle sammen, som en del af det fælleskab der hedder den offentlige sektor? Hvis vi gør det, så tror jeg vi kan vinde kampen!images2LLMSHVG

Kommentarer